porcja na 4 osoby
- 8 średnich ziemniaków
- 3 marchewki
- 0,5 kg łopatki wieprzowej
- 2 duże cebule
- puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli
- 4 duże pomidory
- 1 świeża papryczka chilli lub chilli w proszku (duża szczypta)
- koncentrat pomidorowy
- oliwa z oliwek
- sól
Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować na lekko twardo ( nie obierać). Marchewkę obrać i pokroić w grubszą kostkę. Ugotowane ziemniaki przestudzić i pokroić w ćwiartki. Do naczynia żaroodpornego wsypać pokrojoną marchew i ziemniaki, skropić wszystko oliwą z oliwek, posypać suszonym oregano i majerankiem i doprawić lekko solą i pieprzem. Delikatnie przemieszać i upiec w 200 stopniach.
smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz