- 3 białka
- 125 g cukru pudru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
Piekarnik nagrzać do temperatury 100 -140 stopni Celsjusza. Ja piekę w 100 stopniach przy termoobiegu.
Blaszkę wyłożyć pergaminem. Bezy można nakładać łyżeczką lub wyciskać ze szprycy cukierniczej ( można także wykorzystać woreczek śniadaniowy - odciąć jeden róg, wielkość otworu zależy od nas ).
Pieczemy około 30 -40 minut, wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim bezy do całkowitego wystudzenia. W tym czasie bezy doschną i wystudzą się, na pewno nie zrobią się ciągnące.
Ja dodaję czasami barwnik spożywczy aby nadać ciasteczkom kolorki. Takie barwniki można już dostać w większych sklepach. Dostępne są w formie sypkiej lub już rozpuszczone. Bo bez proponuję dodawać barwniki w proszku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz