Do wykonania takich lodów potrzebujemy :
- śmietankę kremówkę 34 % lub 36% 1 litr
- opakowanie mrożonych malin ( w sezonie można zrobić ze świeżych owoców)
- cukier puder
ubijamy śmietankę na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder według własnego uznania. Owoce zblendować. Jeśli są mrożone to z odrobiną soku malinowego rozpuszczonego w przegotowanej zimnej wodzie, Jeśli świeże to wystarczy zblendować je na mus. Przy wowcach mrożonych należy pamiętać o tym, że w czasie blendowania będzie tworzył nam się sorbet, więc soku powinno dodawać się na tyle aby owoce uzyskały konsystencję lekko lejącą. Następnie mieszamy wszystkie składniki szpatułką, dzięki czemu uzyskamy efekt marmuru. Przelać wszystko do pojemnika i do zamrożenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz